Home » Skok padobranom iskustvo iz druge dimenzije

Skok padobranom iskustvo iz druge dimenzije

autor: Play Team
0 komentara

“Uzlijećemo, vrata su otvorena, izgleda kao da imamo neku pistu koja vodi u nebo. Što se više penjemo pogled je sve ljepši. Ne znam na koju stranu bih gledala. Ispod nas je Prijedor kao na dlanu, sa druge strane je Hrvatska, oko nas su oblaci. Ne želim ni jedan sekund da propustim, kažu nam da imamo osam minuta za cijeli proces. Meni je zvučalo tako malo, ali gore se čini da vrijeme teče sporije. Valjda je toliko senzora u ljudskom tijelu uključeno da stvara takav privid o vremenu.” 

Kada ste posljednji put ispunili neki svoj san? Ili pobijedili neki strah? Šta vas sprečava u tome? Biljana Nedić svoju bucket listu redovno ispunjava, a posljednji poduhvat bio je skok padobranom.

“Ne znam da li padam ili propadam, nema straha, samo je nevjerovatno da padaš brzinom od preko 200 kilometara na sat, nemaš vremena da procesuiraš šta se dešava. Otvara se padobran, širim ruke i uživam u slobodnom padu. Čujem kako mi instruktor govori da će mi otpustiti kaiševe da mi bude ugodnije. Otpušta prve, odvajam se malo od njega, škakljivo je, kao da si se otkačio i padaš, nije me strah”, nastavlja Biljana.

Straha nema, jer je strah prisutan samo u našim glavama i zavisi od nas samih da li će ga biti ili ne. A Bijana je išla među oblake po odgovor na važno pitanje, tako da za strah nije bilo mjesta.

“O znam zašto ptice pjevaju, slobodne su, ima li šta ljepše od slobode?”, njen je zaključak nakon prizemljenja.

Iza sebe je ostavila iskustvo koje će pamtiti za cijeli život. Iskustvo koje joj je dopustilo da gotovo “zagrli sunce”.

“Sunce se spustilo pa ga jasno vidim ispred sebe i imam osjećaja kada jako raširim ruke da mogu da ga zagrlim”, zaključuje Biljana.

 

Izvor: happybe.net

Slični članci

Skip to content