Home » Centar za razvoj vrijednosti čini turizam pristupačnijim za osobe s invaliditetom

Centar za razvoj vrijednosti čini turizam pristupačnijim za osobe s invaliditetom

autor: Play Team
0 komentara

U sklopu projekta, udruga izrađuje katalog prilagođenih smještaja u Republici Hrvatskoj, pruža poslovna savjetovanja hotelima i drugim smještajnim objektima i nudi besplatnu edukaciju iz osnova hrvatskog znakovnog jezika za sve hotelske djelatnike. 

Udruga Centar za razvoj vrijednosti nas je izvijestila kako trenutno provodi projekt edukacije hotelskih djelatnika za bolji pristup gostima s invaliditetom u svojim smještajnim jedinicama.

Projekt pod nazivom ‘Inkluzivan turizam – ljepote turizma za sve’ sufinancira Ministarstvo turizma i sporta te podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a isti ima za cilj povećati pristupačnost turističkih usluga za osobe s invaliditetom.

U sklopu projekta, udruga izrađuje katalog prilagođenih smještaja u Republici Hrvatskoj, pruža poslovna savjetovanja hotelima i drugim smještajnim objektima i nudi besplatnu edukaciju iz osnova hrvatskog znakovnog jezika za sve hotelske djelatnike.

Projekt će doprinijeti razvoju vještina za pristup i komunikaciju hotelskih djelatnika s gostima s invaliditetom, a s druge strane, osobama s invaliditetom olakšat će konzumiranje turističkih usluga.

Utjecaj ovog projekta na osobe s invaliditetom također je višestruk. Ponajprije, saznanjem o educiranim i osposobljeni za rad zaposlenicima u turizmu, osobe s invaliditetom bit će motivirane i ohrabrene za putovanja u destinacije i smještajne jedinice čiji su zaposlenici prošli edukaciju i usavršavanje za rad s osobama s invaliditetom. Osim toga, vrlo je važno istaknuti olakšan pristup osobama s invaliditetom turizmu i putovanju kroz javno dostupan turistički katalog ‘Apartmani i hoteli dostupni osobama s invaliditetom’.

Nadalje, turisti s invaliditetom će na svojim putovanjima od turističkih djelatnika dobiti kvalitetan, senzibiliziran i osnažujuć pristup što će doprinijeti njihovom dostojanstvu i integritetu tijekom putovanja.

Dugoročno će biti vidljiv utjecaj na povećanje motivacije osoba s invaliditetom za putovanjem. Dugoročno će, u konačnici, turizam biti pristupačniji osobama s invaliditetom. Ukupno, utjecaj na zaposlenike u turizmu i njihove nove, kvalitetne vještine pristupa osobama s invaliditetom doprinijet će razvoju motivacije i odlučnosti osoba s invaliditetom kod planiranja putovanja. Prema tome, najvažniji je utjecaj provođenja ovog projekta veći broj osoba s invaliditetom uključen u turističke aktivnosti.

Više o svemu i Centru za razvoj vrijednosti doznajte ovdje.

Izvor: in-portal.hr

Slični članci

Ovaj websajt koristi kolačiće. OK Saznajte više ovdje

Skip to content