Home » Nastavak saradnje na projektu pčelarstva za žrtve mina – FAZA 3

Nastavak saradnje na projektu pčelarstva za žrtve mina – FAZA 3

autor: Play Team
0 komentara

Predstvanici Organizacije amputiraca UDAS održali su danas sastanak sa pomoćnikom ministra, šefom resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Na sastanku ja razgovarano o mogućnostima podrške Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u okviru projekta ”Pčelarstvo kao alat u osnaživanju žrtava mina u Bosni i Hercegovini”. Do sada su realizovane faza 1 i faza 2 navedenog projekta, te je u planu priprema faze 3 i faze 4 navedenog projekta. Projekat ima za cilj osnaživanje pčelara, žrtava mina, osoba sa invaliditetom iz Republike Srpske i FBiH, znanjem koje će pomoći u poboljšanju učinkovitosti, djelotvornosti i isplativosti pčelarske djelatnosti u budućnosti. Naglasak u projektu odnosi se na promociji pčelarstva među žrtvama mina, kao mogućeg izvora prihoda.

Takođe, na sastanku je razgovarano i o Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela kao i Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za kapitalne investicije u poljoprivredenoj proizvodnji sa posebnim akcentom na podsticaje za osobe sa invaliditetom.

Ministarstvo je izrazlilo podršku nastavku projekta pčelarstva za žrtve mina u fazi 3 kojeg će Organizacija amputiraca UDAS realizovati i ove godine u partnerstvu sa ITF Slovenija, Pčelarskom akademijom Slovenije i Ministarstvom vanjskih poslova Slovenije.

Izvor: udas.rs.ba

Slični članci

Ovaj websajt koristi kolačiće. OK Saznajte više ovdje

Skip to content