Home » Obezbijeđena podrška za 11 korisnika kroz projekat ekonomskog osnaživanja lica sa invaliditetom

Obezbijeđena podrška za 11 korisnika kroz projekat ekonomskog osnaživanja lica sa invaliditetom

autor: Play Team
0 komentara

U okviru projekta ”Neformalnim zapošljavanjem do veće ekonomske samostalnosti ratnih vojnih invalida, amputiraca i drugih osoba sa invaliditetom” obezbijeđena je podrška za ukupno 11 korisnika, osoba sa invaliditetom za potrebe nabavke opreme, mašina, alata i materijala za pokretanje ili proširenje postojećih biznisa u oblasti poljoprivrede.

Putem dodjele paketa ekonomske podrške stvorili su se uslovi za povećanje prihoda u porodici korisnika, ratnih vojnih invalida, amputiraca, žrtava mina, civilnih žrtava rata i drugih lica sa invaliditetom. Takođe, pored povećanja prihoda u porodici, razvojem koncepta neformalnog zapošljavanja lica sa invaliditetom imaju mogućnost da postanu konkurentniji na tržištu rada, te da promovišu koncept ravnopravnog učešća lica sa invaliditetom u razvoju lokalnih zajednica.

Riječ je opremi koja je dodijeljena korisnicima u 5 (pet) lokalnih zajednica Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Trebinje, Istočno Sarajevo u vidu podrške neformalnog zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Vrijednost pojedinačnog paketa ekonomske podrške iznosila je 2.500,00 KM.

Projekat ”Neformalnim zapošljavanjem do veće ekonomske samostalnosti ratnih vojnih invalida, amputiraca i drugih osoba sa invaliditetom” je realizovan u partnerstvu sa regionalnim udruženjima amputiraca u Doboju, Bijeljini, Trebinju, Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci u periodu od jula do septembra 2022. godine. Novčana sredstva u iznosu od 27.500,00 KM doznačio je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Prijedor u okviru Javnog poziva poslodavcima i republičkim invalidskim organizacijama za subvencije za zapošljavanje i ekonomsku podršku invalida u 2021. godini.

Izvor: udas.rs.ba

Slični članci

Ovaj websajt koristi kolačiće. OK Saznajte više ovdje

Skip to content