Home » Objavljen konkurs J=dnaki

Objavljen konkurs J=dnaki

autor: Play Team
0 komentara

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), u saradnji sa Sektorom za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, raspisuje konkurs za nagradu J=DNAKI 2023 koju dodeljuje u cilju povećanja svijesti o položaju osoba sa invaliditetom i promovisanju primera dobrih praksi.

Cilj konkursa

Cilj konkursa je da istakne doprinos pojedinaca/organizacija koje su realizovale aktivnosti radi unapređenja položaja osoba sa invaliditetom u oblastima razvoja inkluzije, smanjenja diskriminacije ili povećanja pristupačnosti.

Sam konkurs daje priliku pojedincima i/ili organizacijama osoba sa invaliditetom da javno promovišu svoj doprinos u jednoj od tri oblasti unapređenja položaja osoba sa invaliditetom i da na taj način podstaknu i druge aktivnosti u cilju boljeg položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Kategorije nagrada

Dodjeljuju se tri nagrade u sljedećim oblastima:

J=DNAKI u inkluzivnom – inovativnom programu
J=DNAKI u sprečavanju diskriminacije
J=DNAKI u pristupačnosti
Pravo učešća

Za nagrade se mogu kandidovati:

Savezi osoba sa invaliditetom
Udruženja osoba sa invaliditetom
Pojedinci

koji su tokom 2022/2023. godine realizovali inkluzivnu ili inovativnu aktivnost, učestvovali ili dali doprinos u sprečavanju diskriminacije ili doprineli poboljšanju pristupačnosti.

Uslovi konkursa

Zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu se sami prijaviti ili ih može predložiti treće lice uz njihovu saglasnost.

Poslate prijave se ne vraćaju kandidatima/kandidatkinjama.

Slanjem prijave saglasni ste da se materijal koristi u Kampanji „SRBIJA BEZ BARIJERA“.

Prijave će biti objavljene na fejsbuk profilu NOOIS-a, sa heštag-om #JEDNAKI i nazivom kandidati/kandidatkinje.

Prijave se šalju isključivo na elektronsku adresu: konkursjednaki@gmail.com od 28. marta do 1. oktobra 2023. godine.

Pored publiciteta koji će učesnici konkursa dobiti na društvenim mrežama, biće promovisani i na druge načine tokom 2023. i 2024. godine.

Nagradni žiri

Odluku o dobitnicima nagrada, nakon detaljno pregledanih prijava, doneće UO NOOIS-a i Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja.

Nagrade

Pobjednicima konkursa biće dodjeljene plakete i prigodne nagrade.

Bliži kriterijumi konkursa

Nagrada J=DNAKI za inkluzivnu i/ili inovativnu aktivnost koju je pojedinac ili organizacija osmislila i realizovala u prethodnih godinu dana – učesnik/ca se kandiduje slanjem opisa aktivnosti u pisanoj formi sa dokazom, u formi fotografije ili video materijala, sa izjavama učesnika (npr. inovativna usluga, program ili aktivnost, u bilo kojoj oblasti unapređenja položaja osoba sa invaliditetom).
Nagrada J=DNAKI za sprečavanje diskriminacije – učesnik/ca se kandiduje slanjem priče na temu sprečavanja diskriminacije (npr. pokretanje različitih akcija, inicijativa za izmjenu propisa, kampanja protiv diskriminacije i slično, koje su imale uspešan ishod).
Nagrada J=DNAKI za pristupačnost – učesnik/ca se kandiduje dostavljanjem priče o uspješno riješenom problemu iz oblasti pristupačnosti, uz prateću fotografiju ili video zapis.

Prijave za konkurs su na sljedećem linku.

Izvor: noois.rs

Slični članci

Ovaj websajt koristi kolačiće. OK Saznajte više ovdje

Skip to content