Home » Poziv za IT Girls Mentorski program za žene i djevojke u IT-u

Poziv za IT Girls Mentorski program za žene i djevojke u IT-u

autor: Play Team
0 komentara

UN Women ove godine će otvoriti treći ciklus IT Girls Mentorskog programa za žene i djevojke u IT-u širom Bosne i Hercegovine.

Mentorstvo je jedna od najrasprostranjenijih inicijativa za podršku razvoju žena u IT sektoru u svijetu. Takođe, umrežavanje povećava osjećaj pripadnosti i stvara kolektivni identitet među članicama, poboljšava vidljivost članica i pomaže u uočavanju prilika za karijeru.

IT Girls Mentorski program usmjeren je na razvoj vještina i sposobnosti, osvještavanje potencijala mentica, umrežavanje, osnaživanje, te pružanje prilika za profesionalni razvoj i kreiranje planova za budućnost.

 Treći ciklus IT Girls Mentorskog programa će trajati 10 sedmica u periodu od početka novembra do sredine januara 2023.

Ciljna skupina su mentice koje su učenice 3. i 4. razreda srednjih škola koje su zainteresovane za IT, studentice IT i sličnih zanimanja, te djevojke sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju koje žele saznati više o digitalnom svijetu kako bi svoje karijere gradile u pravcu IKT industrije.

Kroz mentorstvo dugoročno želimo kreirati prilike, prostor i zajednicu za umrežavanje žena i djevojčica u IT industriji u BiH, koje spremno i aktivno dijele znanje, vještine, iskustva, i ideje.

IT Girls Mentorski program sadrži:

  • Definiranje očekivanja, ciljeva, vještina i oblasti za razvoj;
  • Interaktivnu online radionicu o ulozi mentorstva, upravljanju očekivanjima, postavljanju ciljeva, održavanju i razvoju mentorskog odnosa, zatvaranju mentorstva i praćenju;
  • Minimalno 8 mentorskih sesija u parovima tokom 70 dana u period od 1. novembra do 15. januara 2023. godine;
  • Evaluaciju;
  • Zajedničku proslavu završetka mentorskog ciklusa kroz timski online događaj organiziran za sve mentice i mentorice.

Tokom trajanja mentorskog ciklusa, mentorice i mentice imaće podršku konsultantice za mentorstvo kako bismo podržali odgovarajuće i kompatibilne mentorske parove, obezbijedili pristup resursima i savjetima, te osnažili osjećaj pripadnosti IT Girls Mentorship mreži.

Na ovim linkovima: poziv za mentorice  i poziv za mentice pronađite više detalja. 

Za sva dodatna pitanja i informacije vezane za mentorski program, organizatore možete kontaktirati putem zerina.mandzo@unwomen.org ili info@itgirls.ba.

Slični članci

Ovaj websajt koristi kolačiće. OK Saznajte više ovdje

Skip to content