Home » Prvi podkast za osobe s invaliditetom

Prvi podkast za osobe s invaliditetom

autor: Play Team
0 komentara

Udruženje „Mi možemo sve” pokreće prvi podkast u našoj zemlji koji se bavi temama od interesa za osobe sa invaliditetom, kao i za širu društvenu zajednicu…

NOVI SAD: Udruženje „Mi možemo sve” pokreće prvi podkast koji se bavi temama od interesa za osobe sa invaliditetom, kao i za širu društvenu zajednicu, kako bi dodatno poboljšali njihov položaj i učvrstili dijalog sa njima. Prva epizoda emisije u audio-formatu emitovna je 12. maja na YouTube kanalu Udruženja.

U uvodnoj epizodi, suosnivač Udruženja Milica Veljković razgovarala je sa svojim saborcima Milanom Srdićem i Nenadom Durakovićem, o svom putu, o podstreku da naprave razliku i budu podrška mladima sa invaliditetom koji danas traže svoje mjesto i tek otkrivaju svoje potencijale. Neka od pitanja kojasu postavljena, kao i u narednim epizodama, tiču se životnih promjena mladih i potpuno drugačijeg mogućeg puta. Osim toga, slušaoci novog programa Udruženja „Mi možemo sve” saznaće zbog čega je format podkasta važan za osobe sa invaliditetom.

– Kako mnogi putem podkasta danas pokušavaju da pomognu ljudima u svim oblastima, tako smo i mi došli na ideju da iznesemo naša iskustva i činjenice široj javnosti – rekao je predsednik Udruženja „Mi možemo sve” Milan Srdić. – Pažnju ćemo posvetiti osobama sa svim vidovima invaliditeta, pokušati da dođemo do odgovora kako da se uključe u život i objasniti im da mogu normalno da studiraju ili da voze automobil. Nažalost, većina njih i dalje je nedovoljno informisana, ali je situacija mnogo bolja nego ranije.

Prva akcija koju je udruženje sprovelo neposredno nakon formalnog osnivanja bila je posjeta “Dečjem selu” u Sremskoj Kamenici. Tada su osnivači Milica Veljković, Dejana Bačko, Milan Srdić i Nenad Duraković, kroz igru i druženje s korisnicima “Dečjeg sela”, predstavili osnovna načela komunikacije sa osobama s invaliditetom. Do sada su posebnu pažnju posvetili petnaestogodišnjici potpisivanja UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom od strane Republike Srbije, a tokom 2022. godine producirali su dokumentarni film i publikovali brošuru na tu temu.

Projekat „Mi možemo sve” – informativno-edukativni podkast osoba sa invaliditetom finansijski je podržao Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Autor: A. Čegar

Izvor: osi-press.com

Slični članci

Ovaj websajt koristi kolačiće. OK Saznajte više ovdje

Skip to content