Home » Uskoro kreće prvo evropsko gastro takmičenje za osobe s invaliditetom udruge UNUO

Uskoro kreće prvo evropsko gastro takmičenje za osobe s invaliditetom udruge UNUO

autor: Play Team
0 komentara

Specijalno prilagođenim gastro kamionom obići ćemo 27 glavnih gradova država članica EU i napraviti 25.000 kilometara. Gastro kamion opremljen je ugostiteljskim kabinetom koji je ujedno i takmičarska pozornica, kazao je Vedran Habel. 

Nakon završetka gastro takmičenja Amorova žlica, prvog gastro takmičenja za osobe s invaliditetom starije od 17 godina, pokrenuta je crowdfunding kampanja Udruge UNUO koja je željela svoj cilj s nacionalne razine prenijeti na internacionalnu. Planirano će se i ostvariti jer su uspjeli prikupiti 100.000 kuna za prvo evropsko gastro takmičenje za osobe s invaliditetom.

Erste Card Club donirao im je iznos od 40.000 kuna u sklopu njihove globalne inicijative Dine For Change. Osim iznosa od 40.000 doniranih od strane Erste cluba, organizator EU Adventa, Svibanj projekt, pobrinuo se da osim kulinarskih dvoboja omogući udruzi i prodajnu kućicu na kojoj su od prodanih jela ostvarili prihod od još 40.000 kuna, a 20.000 kuna donirao je otac osobe s invaliditetom koja je neke odgovore i pomoć pronašla upravo kod Vedrana i njegove nezaustavljive ekipe.

– Specijalno prilagođenim gastro kamionom obići ćemo 27 glavnih gradova država članica EU i napraviti 25.000 kilometara. Putovanje traje nešto više od šest mjeseci. U svakoj državi zadržati ćemo se tjedan dana. Gastro kamion opremljen je ugostiteljskim kabinetom koji je ujedno i natjecateljska pozornica gdje će natjecatelji dobiti priliku javno predstaviti svoje sposobnosti – kazao nam je Vedran Habel.

Vratiće se s 54 evropska polufinalista i održati prvo evropsko gastro takmičenje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon, ove godine u Zagrebu.

Ako ste osoba s invaliditetom i imate volje, želje, strasti, prijavite se ovdje i budite takmičar.

I vi možete podržati ovu priču uplatom donacije na račun udruge HR8324840081502026977.

Promijenimo život zajedno onima koji to nisu u mogućnosti. Za više informacija možete se obratiti na udrugaunuo@gmail.com i na mobitel: 091/600-3076.

Izvor: in-portal.hr

Slični članci

Ovaj websajt koristi kolačiće. OK Saznajte više ovdje

Skip to content