Home » Žena koja pokazuje da su modeling i fitnes svima dostupni

Žena koja pokazuje da su modeling i fitnes svima dostupni

autor: Play Team
0 komentara

Fitnes nije oduvijek prihvatao raznovrsnost tijela. Ali za Kelly Knox, manekenku i aktivistkinju, odbijanje da dozvoli da je invaliditet sputava bio je nevjerovatan izvor snage.

Rođena bez donjeg dijela lijeve ruke u svijetu stvorenom za osobe bez invaliditeta, Kellyna sposobnost da se nosi s izazovom ugrađena je u nju od samog početka. Da je imala mantru, to bi bilo “nikad ne odustaj”.

‘Odrasla sam u svijetu koji nije stvoren za mene’, kaže ona, ‘i tako sam naučila da vjerujem u svoje tijelo i nikada ga ne puštam.’ Čak i ako je nešto teško, otkriva ona, nastaviće raditi sve dok to ne učini lakim. ‘Mogu postići sve što želim.’

Od pobjede u  britanskom takmičenju “Missing Top Model” 2008. godine, do toga da je postala jedna od prvih osoba s invaliditetom koja je prošetala na London Fashion Weeku, Kellyna je karijera probila granice u industriji koju su istorijski okupirali oni koji su u skladu s vrlo uskim idealom ljepote. Njen najnoviji rad je modeling za brendove uključujući Primark i Dove.

“Od rođenja sam pronalazila svoje kreativne načine da radim stvari“, objašnjava ona. U teretani to često znači pronalaženje kreativnih pristupa vježbanju njene lijeve strane, bilo vezivanjem utega na nadlakticu za rad na podu ili favoriziranjem određenih vježbi.

Foto: VICTORIA ADAMSON

Kada je u pitanju vježbanje, daleko najveća prepreka s kojom se Kelly suočila je biti majka dvoje male djece. ‘Dok nisam drugi put ostala trudna, bila sam “hardcore” u teretani’, kaže ona, “onda, s drugom trudnoćom, morala sam usporiti i jednostavno nisam mogla da redovno vježbam”.

Ta promjena u njenoj rutini teško je pogodila Kelly, ali je znala da zbog svog djeteta mora usporiti. ‘Morate slušati šta vaše tijelo govori.

Ipak, ona koristi svoje samopouzdanje kako bi pokušala biti vidljiv uzor drugima koji se ne uklapaju u tradicionalni oblik obožavalaca fitnesa ili vježbanja. ‘To je samo rušenje tih barijera’, kaže ona. ‘Možete imati drugačije tijelo, možete otići i vježbati i možete rušiti sve predrasude”!

 

Izvor: womenshealthmag.com

Slični članci

Ovaj websajt koristi kolačiće. OK Saznajte više ovdje

Skip to content